Voeding en Gezondheid
Bachelor
Hoe komt het dat een gezond eetpatroon aanhouden zo lastig is? Hoe reageert het menselijk lichaam op bepaalde voedingsstoffen? Wat heeft voeding voor invloed op het krijgen van ziekten? Dit soort vragen komt aan bod in de BSc Voeding en Gezondheid.
De opleiding gaat over het handhaven en verbeteren van de gezondheid van mensen. Daarbij kijk je naar drie niveaus: mensen in een groep, de individuele mens en de effecten van voeding op celniveau.
De basis van kennis over het menselijk lichaam wordt gelegd in vakken als Bio-organic en General Chemistry, Human Physiology en Cell Biology. Je leert alles over micro- en macronutriënten en de menselijke behoeften daaraan in vakken als Nutrition & Health en Metabolic Aspects of Nutrition. In het vak Nutrition Behaviour leer je hoe de verschillende biologische en psychologische factoren ons eetgedrag beïnvloeden.
Honger naar meer leuke video’s? Bekijk hier een video die 3 studenten hebben gemaakt over hun voedingsonderzoek in de Human Nutrition and Health Research Unit in gebouw Helix op de campus. Kijk met ze mee en raak geïnspireerd!
Gerelateerde opleidingen: