Biotechnologie
Bachelor
Een vaccin ontwikkelen, het maken van yoghurt en kaas, het brouwen van bier of het produceren van een bioplastiek: van oorsprong zijn dit allemaal biotechnologische processen. Met de opleiding Biotechnologie kun je dus alle kanten op.
Tijdens de bachelor Biotechnologie ligt de nadruk op technische vakken zoals wiskunde, DNA-onderzoek, celbiologie en microbiologie. Je leert hoe je al deze processen in kunt zetten om nieuwe ontwikkelingen toe te passen. Bijvoorbeeld het modificeren van DNA (gentechnologie), het werken met bacteriën (microbiologie) of het ontwerpen van industriële installaties. Vind jij vakken als wiskunde, biologie, scheikunde en natuurkunde leuk? En wil je graag dingen ontwikkelen die ook echt in de praktijk worden toegepast? Dan is deze opleiding iets voor jou.
Met een afgeronde bachelor Biotechnologie kun je in veel verschillende sectoren aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van medicijnen of duurzame energie, maar je kunt ook gaan werken in de voedingsbranche. Tijdens je opleiding sta je voor meer dan 25 procent van de tijd in het lab: jij bent straks klaar voor de praktijk!
Gerelateerde opleiding: